Уеб дизайн и SEO оптимизиране

Добре защитен и оптимизиран уеб сайт, който изпраща репорти за всяка една атака. Така можете да сте спокойни, че ще бъдете уведомявани за всеки злонамерен опит за достъп, както и за всяка атака срещу вашия сайт
Защита на сайт

Защита на сайт

Какво е хост?

Какво е Е Домейн Уеб хостингът (от английски: web hosting – буквално уеб или мрежово стопанисване, съхранение) е услуга, която предоставя на физически лица и

ПОВЕЧЕ »

Какво е домейн ?

Какво е Е Домейн Домейн (на английски: domain – област, владение) е част от йерархическото пространство на глобалната Интернет мрежа, която има собствено уникално име

ПОВЕЧЕ »

Какво е уеб сървър?

Какво е Уеб Сървър Уеб сървър, на английски Web server, е приложение, което може да се инсталира на компютър. В сферата на компютърните мрежи, такъв

ПОВЕЧЕ »

Защита на сайт

Защита на сайт, малко полезни съвети дребни идеи.

Няколко полезни съвети от мен, как да предпазите Вашият сайт

Как да защитим най-ефективно сайта си ?
Защита на сайт, по темата са дадени много мнения и становища. Но колко от тях са ефективни и работещи, това вече е съвсем друг въпрос.  Ще се опитам да Ви дам малко полезни съвети от по-общ характер, които биха били приложими и за вашия сайт. И така нека да започна с изброяването.

 1. Използването на по-сложни пароли ще затрудни тези, които се опитват да проникнат в сайта Ви посредством генератори на пароли.
  Тук  можете да проверите колко сигурна е вашата парола, и колко време би било необходимо за да бъде разбита тя. Аз използвам малко по-сложни пароли, които си генерирам сам… нещо от този тип : ♥♠◘щ♠=т_○YbА!DПР8F3М╜н♪ЖpM@_0CNhf♣#@`~, като това е примерна парола генерирана за около 30 секунди.
 2. Освен по-сложна парола е хубаво да използвате и различно име за супер потребителя (администратора/ите), който има най-големи прав в сайта. Там също е хубаво да се използват букви, цифри и символи в комбинация.
   
 3. Винаги влизайте в администрацията на сайта Ви, от устройство (компютър, лаптоп, таблет, смартфон) до което само вие имате достъп. Особено ако паролите за достъп до администрацията са запаметени в браузъра, което често се случва. Ако това е така, бих Ви препоръчал да използвате portable версия на браузър, който да съхранявате на флашка и посредством нея да достъпвате сайта си.
 4.  Използването на Trusted security software, който да се инсталира във Вашият уеб сайт. Това не би навредило на сигурността му, даже напротив ще ви предпази от неприятности и главоболия. Избора на такъв софтуер е богат, но е хубаво да вземете предвид ревютата, които други потребители са написали за него, като това би ви подсказало правилния избор.
 5. Редовното обновяване на модулите, компонентите и плъгините, които са инсталирани във Вашия сайт, ще ви спести много главоболия. Защото много често едно обновление се прави само заради подобряване на сигурността на даден плъгин, или за да фиксира пропуск направен при разработването му.

 6. Резервното копие на сайта Ви, което се прави след всяка промяна, не зависимо от какво естество е тя. Ъпдейт на фреймуърка, или на модул, компонент, плъгин, или тема/темплейт. Също така, след промяна на статия, добавяне на нова и т.н…
 7. Хубаво е след като, генерирате бекъп да го изтеглите на локален носител, било то хард диск или флашка.
 8. Използвайте доверени и доказани хостинг компании, които могат да Ви предупреждават своевременно за проблеми във Вашия сайт. Както и да Ви дават полезни съвети, как да се защитите по-добре. В това отношение аз горещо Ви препоръчвам NS1. Които освен бърз, надежден и сигурен хостинг, предоставят отлично обслужване и много добри планове.

Прочетете материала за съдържание на уеб сайт, както и как се прави сайт.

Уеб каталогподдръжка и изработване

Споделете страницата

Лесно е, когато си видим в интернет!
Знаем, че ни откри по търсене на думи :)

Поискай своята оферта за изграждане на сайт и SEO оптимизация