SEO оптимизиране на сайт

Оптимизация за търсачки (на английски: Search Engine Optimization, SEO) е процесът на подобряване видимостта на уеб сайт в търсачките. Това става чрез „натурални” или неплатени (нар. още „органични” или „алгоритмични”) резултати. Който също така включва оптимизация на HTML-кода, структурата и текстовете на уеб сайт

Рекламирането на сайта и увеличаването на вътрешните и/или обратните връзки (backlinks) е още една от стратегиите за SEO оптимизация. Фактически, колкото по-рано (или по-напред в страницата) и по-често се появява един сайт в резултатите. Толкова повече посетители е вероятно да му доведе търсачката, показвайки го в резултатите.

Така сайтът получава присъствие в Интернет пространството. Оптимизацията може да включва различни аспекти за търсене като търсене в определена сфера или регион, както и търсене на картинки, видео или новини.
Като интернет маркетингова стратегия, оптимизацията за търсачки изследва как работят търсачките и какво търсят хората. SEO оптимизиране на сайт, една успешна практика за разрастване на вашия бизнес. 
Множественото число на SEO може да се отнася за хора, предлагащи услуги в тази сфера. Това са („search engine optimizers“ или seo оптимизатори – това са хората, които извършват същинската оптимизация за търсачки).

Free SERP checker – google ranking check | serprobot.com
оптимизиране